Var med och gör studenternas röst hörd i universitetsgemensamma organ!

Göteborgs universitet utlyser varje år platser i de universitetsgemensamma organ som studenter har rätt att delta i.

Dessa poster tillsätts av göteborgskårernas samarbetsorgan GUS, Göteborgs universitets studentkårer, på deras styrelsemöte den 16 november.

Fram tills den 18 oktober klockan 23.59 kan du nominera dig själv eller en vän till någon av dessa poster!

Nomineringen skickar du till val@gus.gu.se.
Mandatperioden för dessa organ är, om inte annat anges specifikt för organet, 1 januari till 31 december under kommande år.

Frågor angående studentrepresentation i dessa organ skickas till Ellinor Alvesson, ordförande för GUS, på ordf@gus.gu.se.

Klicka här för att hämta en pdf med mer utförlig information om vilka organ vi behöver representanter till!

Om GUS

Eftersom studentkårerna primärt arbetar mot universitetet på fakultetsnivå behövs ett samarbetsorgan som kan arbeta med mer övergripande frågor.
GUS, Göteborgs universitets studentkårer, är just detta. GUS består idag av representanter från Göta studentkår, SAKS (Sahlgrenska akademins studentkår) och Konstkåren. GUS arbetar med utbildningsbevakning mot universitetets fakultetsöverskridande delar. I detta arbete ingår att träffa rektor och anställda inom universitetets ledning för att tillsammans arbeta fram de bästa lösningarna för studenterna i Göteborg. Läs mer om GUS på http://gus.gu.se/.